Életképeink a jobb alsó nyilak mentén nagyíthatók és lapozhatók:

  • Fontos, mielőtt tovább érdeklődne

    Otthonunkba 80 évtől tudunk lakókat felvenni.

    80 év alattiak a háziorvos által igazolt napi négy órán túli gondozással tudnak csak bekerülni.

Általános adatok

50 férőhelyes, ápolást, gondozást nyújtó szociális otthon, 7000 m2-es parkban 1000 m2-es épülettel. Az ország egész területéről fogadjuk az idős embereket.

Elhelyezés: 2 , 3 ágyas szobákban. (Egy ágyas szobánk nincs ! )

Apartman típusú szobánkból összesen négy darab van, ami abban különbözik a többitől,  hogy saját vizesblokkal felszerelt és két lakó lakhatja; a többi 15 szoba 3 ágyas lakószoba, melyekhez külön blokkosított formában kialakított mosdó és WC  tartozik. Házaspári apartmanunk nincsen. (Házaspárokat egymástól külön szobában tudunk csak elhelyezni)

Minden lakóegység teljesen felszerelt, ágyat, szekrényt, komódot, széket, internetet és telefont mindenkinek biztosítunk. Külön étterem és TV szoba áll lakóink rendelkezésére, ahol a közösségi élet nagy része folyik. A szobákban a saját TV fejhallgatóval nézhető. A fejhallgató 3 m hosszú kábellel ellátott kell legyen. A megszokott csatornákat (DIGI) korlátlanul az intézmény ingyenesen biztosítja. A TV-t (kizárólag falra szerelhető lapos TV, mely fejhallgató csatlakozóval rendelkezik !) legyenek szívesek az ezt igénylő lakók beköltözéskor magukkal hozni.

Szolgáltatások

24 órás nővérszolgálat, intézményi orvos, pszichiáter, diatetikus, lelki vezetés, portaszolgálat, ingyenes internet – televízió hozzáférés, fodrász, manikűr-pedikűr, mozgóbolt biztosított.

Programok, melyekről külön programszervező gondoskodik:

kézimunka, zene, előadások, társasjáték, istentiszteleti alkalmak, kulturális programok, kirándulás, közös név- illetve születésnapi rendezvény, projektoros filmvetítések, ünnepekre való felkészülések, kézműves foglalkozások,

.

Az otthon megtekintése:

A folyamatosan jelenlévő Covid vírus miatt intézetünk úgy döntött, hogy a felvétel után érdeklődők kizárólag csak ablakon keresztül tudják megnézi az otthont. A honlap felső sorában lévő lapozható képek mellett a személyes megtekintés az otthon hátsó udvaráról ablakokon keresztül tud történni.

A házi segítségnyújtó iroda munkatársai előre egyeztetett időpontban segítenek ebben, telefon: +3646/200023 (23. mellék). A melléket a géphang alatt be kell ütni, majd a telefonközpont kapcsolja az irodást.

Az időpont 9 és 16.00 óra között egyeztethető hétköznap.

Jelentkezés

Jelentkezesi lapok 7 oldal

.

(jobb klikk + link mentése másként és a leírás a számítógépen tárolódik)

A jelentkezés lap 1-5 lapját a háziorvosnak kell kitölteni.

Kérjük azt is, hogy az orvostól kérjék ki a gyógyszer és betegséglistát, illetve a legutolsó zárójelentést (ha van) a jelentkezési anyaggal együtt e-mailben a borzsonyikornel@gmail.com címre pdf, vagy jpeg (fotó) formátumokban részünkre megküldeni szíveskedjenek. (Elég ha az okostelefon kamerájval az anyagot befotózzák.)

Ha az anyag megérkezett, arról visszajelzést küldünk és pár napon belül az előgondozás időpontja miatt felvesszük a kapcsolatot a megadott hozzátartozói címen, mivel a hozzátartozónak az előgondozás során jelen kell lennie.

Jelentkezési lapok feladáshoz szükséges postacím:
Martin-ház, 3528 Miskolc, Tóth Pál u. 9.

A háziorvostól szükséges még beszerezni:

  • a szakorvosi javaslatokat: gyógyászati eszközök felírására, pelenkahasználatra.
  • Igazolás arról, hogy fertőző betegségben az érintett személy nem szenved. Ha nincs friss tüdőszűrő, akkor itt érdemes beutalót kérni a tüdőszűréshez is. Ha van 1 évnél nem régebbi tüdőszűrős papír ez elfogadható, egyéb esetben újra van szükség.
  • Fel kell íratni az orvossal minden gyógyszerből egy hónapra szóló gyógyszeradagot. Ezeket kiváltás után bontatlanul a költözés előtt be kell hozni a ruházattal egyetemben.

Beköltözés előtt nagyothallók esetében szükséges a hallásukat segítő készülék beszerzése. Fontos a megfelelő szemüveg, illetve protézis behozatala is.

A hozzátartozónak szükséges átvennie a jelentkező személy pénz, nyugdíj, ill. bankszámlájának kezelését, mert az anyagi oldalt illetőleg a hozzátartozó tartozik felelősséggel az intézmény felé.

Kérjük, hogy minden jog és bankügyletet a beköltözés előtt intézzenek el, mert beköltözés után ez már bonyolultabb.

.

Felveszünk-e demens beteget?

Igen, de csak azokat akik a mi nyitott otthonunkba be tudnak illeszkedni. Aszociális, székletét falra kenő, szemetesbe vizelő, agresszív, verekedő, csúnyán beszélő, függőbetegségekben (alkohol, cigaretta) szenvedő embereket nem tudunk fogadni, nekik speciálisan zárt demens otthon való.

Ilyen otthonok az Őszi napsugárban, Encsen, Nyékládházán találhatók.

.

Térítési paraméterek

Havi térítési díj mindenki számára egységesen: 180.000,- Ft.
A hozzátartozó utalja az intézmény számlájára, amihez még hozzá kell számolni

– a teljes gyógyszerköltséget és pelenkahasználatot !

Ez utóbbi tételeket külön utalással (nem összevonva a térítési díjjal) kell majd névre szólóan utalni. Készpénzforgalom már nincs az otthonunkban, ezért fontos, hogy a hozzátartozó a beköltöző nyugdíjához hozzáférhessen.

Amennyiben kevesebb az ellátásra szoruló nyugdíja mint az egységesen mindenki számára egyformán megállapított térítési díj, akkor a különbözetet a hozzátartozónak ki kell egészítenie, akivel erre a fizetési kötelezettségre nézve szerződés köttetik.

A bekerüléshez hozzátartozik a fenntartó egyházközség számára beköltözéskor fizetett egyszeri hozzájárulási adomány is. (Miskolc-Martinkertvárosi Ref. Egyházközség: CIB 10700086-48555601-51100005).

.

A 3 ágyas szobák esetében ez 450 ezer,

a 2 ágyas saját fürdőszobával felszerelt apartmanok esetén pedig 950 ezer Forint a hozzájárulás.

.

Három hónapos próbaidőt megállapodásainkban kikötünk, így a felek minden kötelezettségtől függetlenül elállhatnak a megkötött szerződéstől ezen időn belül.

A három hónap végén dől el az, hogy a jelentkező végleges gondozását az intézmény fogja-e tudni vállalni. Amennyibe a próbaidő nem sikerül a hozzájárulási adomány jelentős része is visszatérítésre kerül.

.

HAVI TÉRÍTÉSI DÍJ BEFIZETÉSE kizárólag banki átutalással:

CIB 10700086-48028602-51100005, Martin-ház

.
– kérjük a megjegyzésbe feltüntetni: havi térítési díj.

.

Egyéb átutalni valókat (pl. gyógyszerköltség, pelenka) külön átutalási tételben kérnénk utalni. Összevont utalás nem lehetséges.

A gyógyszer és egyéb költségek összegét mindenkinek e-mailben időben megküldjük.

.

Házirend

Martin-Ház – Házirend

.

Étkezés

Étkezés / ellátás: napi háromszori főétkezés + tízórai és uzsonna. Diétás étkeztetés biztosított.

Az ebédet a Kandik hidegkonyha készíti lakóink megelégedésére.

.

Telefonhasználat

Szeretteiket ha lehetséges inkább a 9-12 és a 13-17 óra közötti időpontokban legyenek szívesek saját mobitelefonjukon hívni, mivel a többi időpont már zavarhatja lakóink nyugalmát. (Lakóink este 7 óra után már lefekszenek !)

A bentlakók látogatása a járványhelyzet óta külön telefonos időpontegyeztetéssel erre elkülönített helységben lehetséges.

.

Információk a beköltözésről

FONTOS: Beköltözéskor-hozandó-dolgok
(jobb klikk + link mentése másként és a leírás a számítógépen tárolódik)

Szükséges a leendő lakó összes orvosi papírja, melyekből az orvosi adatlap, zárójelentés már első kapcsolatfelvételkor bemutatandó!

Személyes tárgyakat, képeket hozzanak lakóink.

Kb. két bőröndnyi ruhanemű fér el az akasztós, polcos 2 m x 0,8 m széles szekrényben, amit biztosítunk.

Kérjük, hogy az összes bekerülő ruhaneműre mosásálló lakkfilccel legyen szíves a beköltöző nevét (monogramját) feliratozni.

Amit még kérünk

Egy A4 oldalnyi önéletrajzot, amiben szépen végig van vezetve a gyermekkortól, tanulmányi – munkás éveken keresztül a nyugdíjas évek minden jeles említésre méltó történése, hobbitevékenysége, érdeklődési köre. Szeretnénk kérni azt, hogy egy külön papíron legyenek szívesek leírni számunkra mik azok a szokások, kedvenc ételek, hobbitevékenységek amiket kedves szerettük az Önök otthonában megszokott, ahogyan viselkedett és amilyen betegségekkel küszködött, illetve ahogyan azt otthon ellátták.

.

Akarata ellenére kérjük, hogy senkit ne akarjanak elhelyezésre kényszeríteni, mert ez tapasztalatunk szerint úgy is kiköltözéssel végződik. A hozzátartozót minden esetben tájékoztatni kell arról, hogy idős otthonba fog kerülni, ahol mások is lesznek, akikhez alkalmazkodnia kell.

Fenntartó

Miután egyházi fenntartásban (helyi Martinkertvárosi Református Egyházközség, 3528 Miskolc Tóth Pál u. 9. T: +36303806509, +3646380571 vezetője: Börzsönyi Kornél református lelkész ) működik az intézmény, házirendünk szerint is elvárás lakóinktól a keresztyén világszemlélet elfogadása és az ahhoz való alkalmazkodás.

Otthonunk természetesen minden felekezetű (vagy éppen vallástalan) ember számára nyitott, ha az otthon légkörének pozitív kialakításához építő módon hozzá tud járulni türelmes és toleráns viselkedése által.

Az otthon plusz lelkiségi többlet tud biztosítani lakóinknak, hiszen ápolóink kiválasztásakor odafigyelünk arra, hogy ők a segítő szolgálattal és ha lehet a keresztyén világszemlélettel is elkötelezett módon azonosuljanak.

Amíg várakozik a bekerülésre

Ha azonnal nem sikerülne Otthonunkba lakóként bekerülnie, igénybe veheti ingyenes házi segítségnyújtó szolgálatunkat. Telefon: +3646/200-023 (23 mellék, amit a géphang alatt be kell ütni).

Gondoskodunk minden olyan személyről, akik otthonukban önmaguk ellátására saját erőből nem képesek, vagy rehabilitációjukat követően a saját lakókörnyezetükbe történő visszailleszkedés céljából ilyenfajta támogatást igényelnek önálló életvitelük folytatásához.

AMIT AZ OTTHONBA TÖRTÉNŐ BEKERÜLÉSIG BIZTOSÍTANI TUDUNK:

  • az alapvető gondozási, ápolási feladatok elvégzése szociális gondozók által az ellátott saját otthonában
  • közreműködés és segítség az ellátást igénybe vevő háztartásának vitelében, úgy mint: ápolás, étkeztetés, gyógyszerkiváltás, bevásárlás, mentális gondozás

Engedélyszám

2011. december 29 -től a MIO jogerős működési engedéllyel bír, a Kormányhivatali dokumentum az alábbi linkre való kattintással letölthető:

MIO jogerős működési engedélye

Az épület alaprajza és a szobák

Cím és megközelítés

Az Otthon pontos címe:

3528 Miskolc, Bornemissza u. 13.

Ez a cím a pontatlan utca elnevezések miatt egy üres telek, ahonnan a Koppány utcában lévő sárga színű földszintes otthonunk már jól látható.

Ha autóval, vagy busszal jönne, érdemesebb a bejáratot a Koppány utca felől megközelíteni: A Kisfaludy u. 50. sz. háznál befordulnak a Koppány utcába, majd a Koppány u. 4 számnál újra jobbra fordulnak az intézmény zsákutcájába. Az intézmény előtti parkolóban ingyenes a parkolás.

Amennyiben valaki busszal kíván hozzánk kijönni, a Búza térről induló 3-as busszal a Kisfaludy ABC előtt lévő buszmegállóban kell leszállni és onnan Szirma irányába 30 m gyalogutat követően érkezik meg az előbb említett kereszteződéshez.

A pontos helyünk a városban:

Idősotthonunkból 10 perc alatt bármelyik kórházban bent tudunk lenni, az autópálya felhajtója ugyancsak 10 perc alatt elérhető.

ELÉRHETŐSÉGEK


Cím: Miskolc-Martinkertvárosban a Koppány utcában.
(Koppány utca 4. számnál jobbra kell befordulni autóval)

Google keresőbe másolva a számokat, kihozza a pontos helyszínt + térképet az okostelefon:

48.090687, 20.807432

.

Telefonszámok:
+36 46 200 023 …/… 23 …. melléket a géphang alatt rögtön lehet benyomni és jelentkezik a Házi segítségnyújtás és étkeztetés.

Vezetők: 

+36 30 380 6509
+36 30 455 5541
Mindegyik telefonszámon érdeklődhetnek a bekerülés feltételeiről.

MIO telefonszám, nővérek: +36 30 484 3197 , vezetékes szám nincs !!!

Idősek klubja:   +36 30 849 1644;

Házi segítségnyújtás saját szoc. gondozóval napi 40 percben:

+36 46 200 023 és a 23-os mellék;
közvetlenül mobilon: +36 30 572 1619

Házi segítségnyújtás, étkeztetés telefonszáma:

+36 30 849 1636
+36 30 421 3565

KISFILMEK RÓLUNK


ÉLETKÉPEK FILM