Martin-ház Mini Bölcsőde

Cím: 3528 Miskolc, Tóth Pál u. 12. (Martinkertváros)

Érdeklődés felvétel felől
Telefon: +36 30/455 55 41
Email: drpatakikrisztinamc@gmail.com

 

Bölcsink a Facebookon

Alapítványi támogatási lehetőség: 

Martintelepi Reformátusokért Alapítvány
Adószám: 18441488-1-05
Székhely: 3528 Miskolc, Tóth P. u. 9.

Technikai szám az 1%-hoz:

Bankszámlaszám:

Sajtokozlemeny-indito-RRF-bolcsode-epites

…………………………………….

Azoknak a családoknak  nyújt segítséget ez a bölcsődei ellátási forma, akik gyermeküket családias hangulatban, kis létszámú /max. 7 fős/ csoportban, keresztyén szellemben, biztonságos és szeretetteljes légkörben kívánják nevelni. Kiscsoportos környezetben biztosítjuk óvónő és csecsemőgondozó vezetésével a gyermekek speciális sajátosságaiknak megfelelő foglalkoztatást és a tehetséggondozást.

Állami segítség: 40.000,- támogatással

A MÁK GINOP projektjében lesznek: https://tcs.allamkincstar.gov.hu/ginop-projektek…. A kérelem beadását ügyfélkapun keresztül kell intézni és jövőbeni munkába állás és szeptember 1-i, vagy azutáni családi bölcsődei felvétel a jogosultságot megalapozó helyzet. Ezek igazolásához kérik a dokumentumok becsatolását (munkáltatói igazolás, fenntartói nyilatkozat a felvételről), plusz amelyik település nem szerepel a tájékoztatóban, ott még a bölcsődei elutasításról is kell igazolás.

Fontos!

A mini bölcsődei ellátás GYES mellett is igényelhető, de az ellátás igénybevételéhez munkáltatói vagy iskolalátogatási igazolás szükséges.

A gyermekek számára otthonosan kialakított komplett családi ház áll rendelkezésre (puha játszósarok, szerepjátéknak megfelelő játékos környezet, tágas udvarral) gyermekbarát környezettel. Az épülettel szemben található egy kerítéssel biztonságosan körbezárt 1.700 m2-es templompark szintén a gyermek biztonságos sportolását szolgálja.

Dokumentációk

Beiratkozáshoz szükséges letölthető dokumentáció
A felvételhez ezeket kell kitölteni és kinyomtatott formában visszajuttatni!

HÁZIREND

NAPIREND

További szolgáltatásaink

Európai kultúránk keresztyén alapokon nyugszik. Képzőművészet, történelem, irodalom nehezen érthető alkotások maradnak a „modern” ember számára, akik e háttér nélkül kell/kellett, hogy szocializálódjanak. Az eredetileg egyházi tartalommal rendelkező jelentős ünnepek is más tartalommal töltődtek fel az évek folyamán. Bölcsődénk fontosnak tartja, hogy már a korai gyermekkorban imádságok és Bibliai történetek megtanulásával a gyermekek figyelmét felkeltésék kultúránk elfeledett alapjai iránt. Hiszünk abban is, hogy a hit fiatalkori plántálásával a gyermekek felnőtt korukban erőt tudnak majd nyerni életük későbbi esetleges nehézségeiben.

Térítési díjak

Havi díj50.000,- Ft. az étkezés ingyenes
Fél nap50.000,- Ft. az étkezés ingyenes
Egész nap4 x étkezés (reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna)

A színvonalas működés fenntartása érdekében a térítési díj megváltoztatásának jogát az intézmény fenntartja, ha azt az intézmény felé a vele kapcsolatos szolgáltatók megváltoztatják.

Beszoktatási hét rendje

BESZOKTATÁS RENDJE

Az első három napért díjat nem számolunk fel, csak az itt elfogyasztott étkezések díját kell kifizetni erre a 3 napra. A negyedik naptól kezdődően az 5 napos beszoktatásból két nap esetében már óradíjat kell fizetni, melynek összege: 350,-Ft / óra. Figyelembe vesszük a kicsi igényeit is. Ha valamely szakasznál elakadunk, ott picit tovább időzünk. Javasolt beszoktatás: a lehető legfokozatosabban, a napközibe járás ideje előtt legalább 2 héttel kezdjük meg.

Mit hozzak?

A gyermekek számára az ágyneműt (huzattal együtt) és a fogmosó poharat fogkefével, fogkrémmel és szappannal együtt a szülőnek kell biztosítania. Amit kérünk: pelenka, popsi törlő, popsi krém (ha még pelusos), fésű, kisméretű törölköző, nagyobb méretű törölköző, váltóruha, benti cipő, gumis lepedő, ágynemű huzat, oviszsák.

Mi lesz, ha beteg a gyermek?

Ha beteg a gyermek, azt aznap 9 óráig feltétlenül tudatni kell az óvónénikkel. Tel.:  46/200148 (az óvónők irodájában csörög)

Napi kapcsolat

A szülők napi kapcsolatban vannak a bölcsőde dolgozóival, érkezéskor és távozáskor lehetőség van információ cserére. Folyamatosan rendelkezésükre állunk telefonon, e-mailben. Beiratkozáskor, a beszoktatás idején részletes, mindenre kiterjedő információt kérünk a gyermekekről. Az ellátás során figyelembe vesszük az otthon kialakult szokásokat, a szülők kívánságait, amennyiben nem ütközik a napközi működésével, nem sérti a többi gyermek érdekeit.

Fogadó óra:

Lehetőséget biztosítunk a fogadóórára, itt lehetőség nyílik a gyermekkel kapcsolatos információk átbeszélésére előre egyeztetett időpontban. A szülők maximális diszkrécióra számíthatnak a családi napközi dolgozóitól és bizalommal fordulhatnak felénk.

Óvodai életre való felkészítés

Legfőbb célunk: egészséges, szellemileg érett, érdeklődő, fogékony, gazdag ismeretanyaggal rendelkező és kiegyensúlyozott személyiségű gyermekek nevelése. A gyermekben rejlő lehetőségek kibontakozásának elősegítése. Keresztyén alapokon nyugvó nyugati kultúránk alapjainak megismerése. Fontosnak tartjuk a nemzeti identitásunk, önértékelésünk megerősítését is a magyar népmesék, mondák, történelem átadásával. A sikeres ISKOLAI ELŐMENETELHEZ SZÜKSÉGES TESTI, SZOCIÁLIS ÉS PSZICHÉS ÉRETTSÉG KIALAKÍTÁSA. A mindennapok tevékenységei során a szabad játék, a készségfejlesztő foglalkozások, a nyugodt pihenés, a szabad levegőn történő mozgás a gyermekek igényeinek megfelelően váltják egymást. A heti fejlesztések tartalma: kreativitás, finom mozgás fejlesztése-rajzolással, gyurmázással, festéssel. Hallás-és ritmusérzék fejlesztése –gyermekdalok, mondókák, körjátékok segítségével. Hangszerek használata. Környezetünk megismerése- természeti környezet, a minket körülvevő társadalom megismerése pl. szakmák, évszakok, napszakok való ismerkedés. Mozgásfejlesztés térbeli tájékozódás játékos formában. Beszéd és nyelvi fejlesztés, szókincs gyarapítás- mese, vers, mondóka, bábozás, szerepjáték segítségével.

Étkezés

Ügyelünk arra, hogy JÓ MINŐSÉGŰ, TÁPLÁLÓ ÉS EGÉSZSÉGES ÉTELEK KERÜLJENEK A VÁLTOZATOS ÉTRENDBE. Étlapunkat a gyermekétkeztetés területén is évtizedes szakmai tapasztalattal és számos szakmai elismeréssel rendelkező dietetikus állítja össze, akinek a speciális diéták területén is egyedülálló gyakorlata van. A kisgyermekek fokozott ásványi anyag, vitamin, fehérje és energia-szükséglete megkívánja a húsfélék, tejtermékek és zöldségfélék megfelelő arányát, mind mennyiségben, mind minőségben. Ételallergiás kicsiket is fogadunk mini bölcsődénkben.

Fotógaléria