Idősek otthona (MIO)

MIO (Martin-ház Idősek Otthona)

Elérhetőség:

Miskolc-Martinkertvárosban a Koppány utcában. (Koppány utca 4. számnál jobbra kell befordulni autóval)

Tel: +3646200023; +36303806509, +36304555541, +3646380571

mindegyik telefonszámon érdeklődhetnek a bekerülés feltételeiről.

.

MIO vezetékes: +3646200023; mellékek melyek rögtön a géphang alatt beüthetők:

közvetlen a portás: 10-es mellék;

főnővér: 32; közvetlenül mobilon: +36706729533

nővérek 50; közvetlenül mobilon: +36304843197

idősek klubja: 40; közvetlenül mobilon: +36703207295; +36308491644;

házi segítségnyújtás saját szoc. gondozóval idős otthonba való kerülés előtt: 36; közvetlenül mobilon: +36305721619

Intézményvezető közvetlen:+36303806509, +3646380571, +36304555541

Könyvelő: +36304842963

.

JELENTKEZÉSI ADATLAPOK (ezek kitöltött hozzánk való visszajuttatásával kezdődik meg a várakozói listára történő felvétel). A várakozási időt pontosan nem lehet megmondani. Hozzávetőlegesen 3 – 12 hónap között időben kell kalkulálni:

.

Figyelem: a jelentkezés lap 1-5 lapját az ORVOSNAK kell kitölteni az új jogszabály (2015.12.03-tól) szerint:

.

Jelentkezesi lapok 7 oldal

.

Általános adatok:

50 férőhelyes, ápolást, gondozást nyújtó szociális otthon, 7000 m2-es parkban 1000 m2-es épülettel. Az ország egész területéről fogadjuk az idős embereket.

Elhelyezés: 2 , 3 ágyas szobákban. (Egy ágyas szobánk nincs.)

Apartman típusú szobánkból összesen négy darab van, ami abban különbözik a többitől,  hogy saját vizesblokkal felszerelt és két lakó lakhatja; a többi 15 szoba 3 ágyas lakószoba, melyekhez külön blokkosított formában kialakított mosdó és WC  tartozik. Házaspári apartmanunk nincsen. (Házaspárokat egymástól külön szobában tudunk csak elhelyezni)

Minden lakóegység teljesen felszerelt, ágyat, szekrényt, komódot, széket, internetet és telefont mindenkinek biztosítunk. Külön étterem és TV szoba áll lakóink rendelkezésére, ahol a közösségi élet nagy része folyik. A szobákban a saját TV fejhallgatóval nézhető, korlátlanul ingyenesen biztosítjuk a megszokott csatornákat (DIGI).

.

Szolgáltatások:

24 órás nővérszolgálat, intézményi orvos, pszichiáter, diatetikus, gyógytornász, lelki vezetés, portaszolgálat, ingyenes internet – televízió hozzáférés, fodrász, manikűr-pedikűr, mozgóbolt biztosított.

Programok, melyekről külön programszervező gondoskodik:

kézimunka, zene, előadások, társasjáték, istentiszteleti alkalmak, kulturális programok, kirándulás, közös név- illetve születésnapi rendezvény, projektoros filmvetítések, ünnepekre való felkészülések, kézműves foglalkozások,

.

Térítési paraméterek:

Havi térítési díj mindenki számára egységesen: 105.000,- Ft. (A hozzátartozó utalja az intézmény számlájára), amihez még hozzá kell számolni a következőket:

Az alaplistán túl lévő gyógyszereket és a saját pelenkafogyasztást mindenki maga téríti.

.

Amennyiben kevesebb az ellátásra szoruló nyugdíja mint az egységesen mindenki számára egyformán megállapított intézményi térítési díj, akkor a különbözetet a hozzátartozónak kell kiegészítenie, akivel erre a fizetési kötelezettségre nézve szintén szerződés köttetik.

.

A bekerüléshez hozzátartozik a fenntartó számára fizetett hozzájárulási adomány is. 

.

Három hónapos próbaidőt megállapodásainkban kikötünk, így a felek minden kötelezettségtől függetlenül elállhatnak a megkötött szerződéstől ezen időn belül. 

A három hónap végén dől el az, hogy a jelentkező végleges gondozását az intézmény fogja-e tudni vállalni.

.

Martin-Ház – Házirend

 

.

A lakó számára a hozzátartozónak havi 5.000,- Ft. zsebpénzt kell biztosítania, ami szükséges a fodrász, pedikűrös, kávéfogyasztás és egyéb szükségletek miatt.

.

Étkezés:

Étkezés / ellátás: napi háromszori étkezés, diétás étkeztetés biztosított.

.

Telefon:

A lakókat telefonközpontunk saját mellékükön kapcsolja. A mellék a szobaszám + 10 es képletből könnyen mindenki számára megjegyezhető, így a telefonos üdvözlő szöveg alatt rögtön bebillentyűzhető és hozzátartozójukkal azonnal tudnak beszélni.

Természetesen ellátottaink is tudnak saját kóddal hívást kezdeményezni, ami térítésköteles.

Szeretteiket ha lehetséges inkább a 9-12 és a 13-17 óra közötti időpontokban legyenek szívesek hívni és látogatni, mivel a többi időpont már zavarhatja lakóink nyugalmát. (Lakóink este 7 óra után már lefekszenek !)

A látogatások számára külön kijelölt termek (étkező, társalgó, vendégszoba, folyosói nyugalomszigetek) állnak rendelkezésre. Kérnénk, hogy ezeket legyenek szívesek igénybe venni. Minden lakónknak szobatársa van, ezért látogatásainkkal nem lenne jó a szobatársak nyugalmát és békéjét megzavarni.

.

.

FONTOS:

.

.Beköltözéskor-hozandó-dolgok  (jobb klikk + link mentése másként és a leírás a számítógépen tárolódik)

.

Szükséges a leendő lakó összes orvosi papírja, melyekből az orvosi adatlap, zárójelentés már első kapcsolatfelvételkor bemutatandó!

.

Szükséges egy leírás, hogy milyen gyógyszereket, mikor, milyen dózisban szokott szedni.

.

Személyes tárgyakat, képeket hozzanak lakóink.

Kb. két bőröndnyi ruhanemű fér el az akasztós, polcos 2 m x 0,8 m széles szekrényben, amit biztosítunk.

Kérjük, hogy az összes bekerülő ruhaneműre mosásálló lakkfilccel legyen szíves a beköltöző nevét (monogramját) feliratozni. Ez gyorsíthat a beköltözéskor szokásos procedúrán, ami általában 3-4 órát igénybe vesz!

Ha ezt a félnapos időt szeretné lecsökkenteni, beköltözés előtt érdemes a szobát és a szekrényt előre elkészíteni!

Újat nehezen megszokó bekerülőink számára javasoljuk, hogy előtte többször látogassanak meg minket és szoktassák hozzátartozójukat az új körülményekhez. Akarata ellenére kérjük, hogy senkit ne akarjanak elhelyezésre kényszeríteni, mert ez tapasztalatunk szerint úgy is kiköltözéssel végződik. A hozzátartozót minden esetben tájékoztatni kell arról, hogy idős otthonba fog kerülni, ahol mások is lesznek és akikhez alkalmazkodnia kell.

.

Amit még kérünk:

Egy A4 oldalnyi önéletrajzot, amiben szépen végig van vezetve a gyermekkortól, tanulmányi – munkás éveken keresztül a nyugdíjas évek minden jeles említésre méltó történése, hobbitevékenysége, érdeklődési köre. Szeretnénk kérni azt, hogy egy külön papíron legyenek szívesek leírni számunkra mik azok a szokások, kedvenc ételek, hobbitevékenységek amiket kedves szerettük az Önök otthonában megszokott, ahogyan viselkedett és amilyen betegségekkel küszködött, illetve ahogyan azt otthon ellátták.

.

Fenntartó:

Miután egyházi fenntartásban (helyi Martinkertvárosi Református Egyházközség, 3528 Miskolc Tóth Pál u. 9. T: +36303806509, +3646380571 vezetője: Börzsönyi Kornél református lelkész) működik az intézmény, házirendünk szerint is elvárás lakóinktól a keresztyén világszemlélet elfogadása és az ahhoz való alkalmazkodás.

Otthonunk természetesen minden felekezetű (vagy éppen vallástalan) ember számára nyitott, ha az otthon légkörének pozitív kialakításához építő módon hozzá tud járulni türelmes és toleráns viselkedése által.

Kedves lakóinknak felekezeti hovatartozástól függetlenül az otthon plusz lelkiségi többlet tud biztosítani, hiszen ápolóink és mentálhigiénikusaink kiválasztásakor nagyon odafigyelünk arra, hogy az illető a segítő szolgálattal és ha lehet a keresztyén világszemlélettel is elkötelezett módon azonosulni tudjanak.

.

Beköltözéshez szükséges adatlapok, amelyeket az idős otthonnal történő személyes kapcsolatfelvételkor kitöltve kérjünk hozni a szokásos személyi iratok mellett. Ezekhez még kérjük a friss zárójelentések bemutatását, vagy fénymásolatban történő mellékelését:

.

.

Alapgyógyszerlista, amit az intézmény kifizet a gondozott számára, ami ebben nincs benne azt külön a gondozottnak kell a térítési díjon felül fizetnie.

.

Adatlapok kitöltése után a jelentkezési lapok feladáshoz szükséges postai vagy e-mail cím:

3528 Miskolc, Tóth Pál u. 9. borzsonyikornel@gmail.com

 

.

Az épület alaprajza, szobák:

.

 

Az Otthon pontos címe:

3528 Miskolc, Bornemissza u. 13.

(ez a cím a pontatlan utcaelnevezések miatt egy üres telek, ahonnan a Koppány utcában lévő sárga színű földszintes otthonunk már jól látható. Előtte van lehetőség parkolásra)

.

Ha autóval, vagy busszal jönne, érdemesebb a bejáratot a Koppány utca felől megközelíteni. A Kisfaludy u. 50. sz. sarki szépségszalonnál jobbra fordulnak a Koppány utcába, majd a Koppány u. 4 számnál újra jobbra fordulnak az intézmény zsákutcájába. Az intézmény előtti parkolóban ingyenes a parkolás.

.

Kistokaj, Szirma irányában elhagyva a Kisfaludy ABC-t jobb oldalt egy fogászat/szépségszalon épülete és táblája látható, ahol rögtön jobbra fordulunk, majd azt követően újra csak jobbra. Ez a zsákutca az, amit otthonunk 50 m-es sávban betölt.

.

Amennyiben valaki busszal kíván hozzánk kijönni, a Búza térről induló 3-as busszal a Kisfaludy ABC előtt lévő buszmegállóban kell leszállni és onnan Szirma irányába 30 m gyalogutat követően érkezik meg az előbb említett kereszteződéshez.

.

A pontos helyünk a városban:

.

Amint a térképről kitűnik autóval 10 perc alatt bármelyik kórházban bent tudunk lenni, vagy máshol lakó rokonok 20 perces séta után a vonattól hozzánk könnyen megérkezhetnek. Az autópálya felhajtója ugyancsak 10 perc alatt elérhető.

.

 

2011. december 29 -től a MIO jogerős működési engedéllyel bír, a Kormányhivatali dokumentum az alábbi linkre való kattintással letölthető:

MIO jogerős működési engedélye

.

Ha azonnal nem sikerülne Otthonunkba lakóként bekerülnie, igénybe veheti ingyenes házi segítségnyújtó szolgálatunkat.

.

Gondoskodunk minden olyan személyről, akik otthonukban önmaguk ellátására saját erőből nem képesek, vagy rehabilitációjukat követően a saját lakókörnyezetükbe történő visszailleszkedés céljából ilyenfajta támogatást igényelnek önálló életvitelük folytatásához.

.

AMIT AZ OTTHONBA TÖRTÉNŐ BEKERÜLÉSIG BIZTOSÍTANI TUDUNK:

–  az alapvető gondozási, ápolási feladatok elvégzése szociális gondozók által az ellátott saját otthonában

–  közreműködés és segítség az ellátást igénybe vevő háztartásának vitelében

úgy mint: ápolás, étkeztetés, gyógyszerkiváltás, bevásárlás, mentális gondozás

.

A házi segítségnyújtással kapcsolatosan felvilágosítást ad még:

Ugyan Gábor, +36308491636, +3646200023 36-os mellék

.

 

Film az otthon iskolaépületből történő kialakításáról

(klikkeljen rá és a gép meg fogja nyitni): http://www.youtube.com/watch?v=Xe0bnTHsesQ&feature=youtu.be

Életképek, film: http://www.youtube.com/watch?v=MU4kYArvEik&feature=em-upload_owner#action=share

MIO belső képek:

.

 
.

HAVI TÉRÍTÉSI DÍJ BEFIZETÉSE kizárólag banki átutalással:

CIB 10700086-48028602-51100005, Martin-ház

kérjük a megjegyzésbe feltüntetni: havi térítési díj. Ennek összegéről kérjen információt könyvelőnktől: +36205330984, +3646898184; gadone58@gmail.com

Egyéb átutalni valókat (pl. gyógyszerköltség, pelenka, zsebpénz) külön több átutalási tételben kérnénk a hozzátartozó megjegyzésekkel utalni. Összevont utalás nem lehetséges.

A gyógyszer és egyéb költségek összegét mindenkinek e-mailben időben megküldjük. Megértésüket köszönjük.

 

.

Adószám: 19334828-1-05

.

 

 
Google kulcsszavak:

IDŐSEK OTTHONA, MISKOLC, MARTINTELEP, MIO, MARTIN-KERTVÁROS, REFORMÁTUS EGYHÁZ, MARTINTELEP, SZOCIÁLIS OTTHON, DEMENS OTTHON, MISKOLC, BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN, IDŐSEK OTTHONA ALAPJÁN NEM, BORSOD, MARTIN-HAZ@GMAIL.COM, SZOCIÁLIS OTTHON, IDŐSOTTHON, EGYHÁZ, HÁZI SEGÍTSÉGNYÚJTÁS, SZOCIÁLIS OTTHON, GONDOZÁS, BENTLAKÁSOS IDŐSEK OTTHONA, SZÉPKORÚAK, CSALÁDSEGÍTŐ