Bölcsőde

udvar

 

 

 

 

Martin-ház Mini Bölcsőde címe:

3528 Miskolc, Tóth Pál u. 12. (Martinkertváros)

FACEBOOK: Martin-ház Mini Bölcsőde

.

https://www.facebook.com/Martin-h%C3%A1z-Mini-B%C3%B6lcs%C5%91de-1467834260101690

 

.

Érdeklődés felvétel felől:  +36 30/455 55 41; drpatakikrisztinamc@gmail.com

 

 

 

.

We cannot display this gallery

[Diavetítés indítása]

.

Azoknak a családoknak  nyújt segítséget ez a bölcsődei ellátási forma, akik gyermeküket családias hangulatban, kis létszámú /max. 7 fős/ csoportban, keresztyén szellemben, biztonságos és szeretetteljes légkörben kívánják nevelni.

Kiscsoportos környezetben biztosítjuk óvónő és csecsemőgondozó vezetésével a gyermekek speciális sajátosságaiknak megfelelő foglalkoztatást és a tehetséggondozást.

.

Állami segítség: 40.000,- támogatással

A MÁK GINOP projektjében lesznek: https://tcs.allamkincstar.gov.hu/ginop-projektek…. A kérelem beadását ügyfélkapun keresztül kell intézni és jövőbeni munkába állás és szeptember 1-i, vagy azutáni családi bölcsődei felvétel a jogosultságot megalapozó helyzet. Ezek igazolásához kérik a dokumentumok becsatolását (munkáltatói igazolás, fenntartói nyilatkozat a felvételről), plusz amelyik település nem szerepel a tájékoztatóban, ott még a bölcsődei elutasításról is kell igazolás.

.

Fontos!

A mini bölcsődei ellátás GYES mellett is igényelhető, de az ellátás igénybevételéhez munkáltatói vagy iskolalátogatási igazolás szükséges.

.

A gyermekek számára otthonosan kialakított komplett családi ház áll rendelkezésre (puha játszósarok, szerepjátéknak megfelelő játékos környezet, tágas udvarral) gyermekbarát környezettel. Az épülettel szemben található egy kerítéssel biztonságosan körbezárt 1.700 m2-es templompark szintén a gyermek biztonságos sportolását szolgálja.

.

beiratkozáshoz szükséges letölthető dokumentáció

(a felvételhez ezeket kell kitölteni és kinyomtatott formában visszajuttatni)

HÁZIREND

Szakmai-Program-2017.

.

PLUSZ SZOLGÁLTATÁSAINK:

Európai kultúránk keresztyén alapokon nyugszik. Képzőművészet, történelem, irodalom nehezen érthető alkotások maradnak a “modern” ember számára, akik e háttér nélkül kell/kellett, hogy szocializálódjanak. Az eredetileg egyházi tartalommal rendelkező jelentős ünnepek is más tartalommal töltődtek fel az évek folyamán.

Bölcsődénk fontosnak tartja, hogy már a korai gyermekkorban imádságok és Bibliai történetek megtanulásával a gyermekek figyelmét felkeltésék kultúránk elfeledett alapjai iránt.

Hiszünk abban is, hogy a hit fiatalkori plántálásával a gyermekek felnőtt korukban erőt tudnak majd nyerni életük későbbi esetleges nehézségeiben.

.

NAPIREND:

NAPIREND

 

TÉRÍTÉSI DÍJAK:

Havi díj: 30.030,- Ft. az étkezés ingyenes
Fél nap: 30.030,- Ft. az étkezés ingyenes
Étkezés: 4 x étkezés (reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna)

A színvonalas működés fenntartása érdekében a térítési díj megváltoztatásának jogát az intézmény fenntartja, ha azt az intézmény felé a vele kapcsolatos szolgáltatók megváltoztatják.

.

Beszoktatási hét rendje:

BESZOKTATÁS RENDJE

Az első három napért díjat nem számolunk fel, csak az itt elfogyasztott étkezések díját kell kifizetni erre a 3 napra.

A negyedik naptól kezdődően az 5 napos beszoktatásból két nap esetében már óradíjat kell fizetni, melynek összege: 350,-Ft / óra.

.

Figyelembe vesszük a kicsi igényeit is. Ha valamely szakasznál elakadunk, ott picit tovább időzünk.

Javasolt beszoktatás: a lehető legfokozatosabban, a napközibe járás ideje előtt legalább 2 héttel kezdjük meg.

 

MIT HOZZAK?

A gyermekek számára az ágyneműt (huzattal együtt) és a fogmosó poharat fogkefével, fogkrémmel és szappannal együtt a szülőnek kell biztosítania.

Amit kérünk: pelenka, popsi törlő, popsi krém (ha még pelusos), fésű, kisméretű törölköző, nagyobb méretű törölköző, váltóruha, benti cipő, gumis lepedő, ágynemű huzat, oviszsák.

.

MI LESZ, HA BETEG A GYERMEK?

Ha beteg a gyermek, azt aznap 9 óráig feltétlenül tudatni kell az óvónénikkel. Tel.:  46/200148 (az óvónők irodájában csörög)

.

Napi kapcsolat:

A szülők napi kapcsolatban vannak a bölcsőde dolgozóival, érkezéskor és távozáskor lehetőség van információ cserére. Folyamatosan rendelkezésükre állunk telefonon, e-mailben.

.

Beiratkozáskor, a beszoktatás idején részletes, mindenre kiterjedő információt kérünk a gyermekekről. Az ellátás során figyelembe vesszük az otthon kialakult szokásokat, a szülők kívánságait, amennyiben nem ütközik a napközi működésével, nem sérti a többi gyermek érdekeit.

.

Fogadó óra:

Lehetőséget biztosítunk a fogadóórára, itt lehetőség nyílik a gyermekkel kapcsolatos információk átbeszélésére előre egyeztetett időpontban.

A szülők maximális diszkrécióra számíthatnak a családi napközi dolgozóitól és bizalommal fordulhatnak felénk.

 

 

ÓVODAI ÉLETRE VALÓ FELKÉSZÍTÉS:

Legfőbb célunk: egészséges, szellemileg érett, érdeklődő, fogékony, gazdag ismeretanyaggal rendelkező és kiegyensúlyozott személyiségű gyermekek nevelése.

A gyermekben rejlő lehetőségek kibontakozásának elősegítése. Keresztyén alapokon nyugvó nyugati kultúránk alapjainak megismerése. Fontosnak tartjuk a nemzeti identitásunk, önértékelésünk megerősítését is a magyar népmesék, mondák, történelem átadásával.

A sikeres ISKOLAI ELŐMENETELHEZ SZÜKSÉGES TESTI, SZOCIÁLIS ÉS PSZICHÉS ÉRETTSÉG KIALAKÍTÁSA.

A mindennapok tevékenységei során a szabad játék, a készségfejlesztő foglalkozások, a nyugodt pihenés, a szabad levegőn történő mozgás a gyermekek igényeinek megfelelően váltják egymást.

A heti fejlesztések tartalma:

kreativitás, finom mozgás fejlesztése-rajzolással, gyurmázással, festéssel.

Hallás-és ritmusérzék fejlesztése –gyermekdalok, mondókák, körjátékok segítségével. Hangszerek használata.

Környezetünk megismerése- természeti környezet, a minket körülvevő társadalom megismerése pl. szakmák, évszakok, napszakok való ismerkedés.

Mozgásfejlesztés térbeli tájékozódás játékos formában.

Beszéd és nyelvi fejlesztés, szókincs gyarapítás- mese, vers, mondóka, bábozás, szerepjáték segítségével.

 

Ügyelünk arra, hogy JÓ MINŐSÉGŰ, TÁPLÁLÓ ÉS EGÉSZSÉGES ÉTELEK KERÜLJENEK A VÁLTOZATOS ÉTRENDBE. Étlapunkat a gyermekétkeztetés területén is évtizedes szakmai tapasztalattal és számos szakmai elismeréssel rendelkező dietetikus állítja össze, akinek a speciális diéták területén is egyedülálló gyakorlata van.

A kisgyermekek fokozott ásványi anyag, vitamin, fehérje és energia-szükséglete megkívánja a húsfélék, tejtermékek és zöldségfélék megfelelő arányát, mind mennyiségben, mind minőségben.

Ételallergiás kicsiket is fogadunk mini bölcsődénkben.

 

Alapítványi támogatási lehetőség: 

Martintelepi Reformátusokért Alapítvány, adószám: 18441488-1-05

cím: 3528 Miskolc, Tóth P. u. 9.

 

 

 

.

 

 

Google kulcsszavak:

MAGÁN BÖLCSI, BÖLCSŐDE, MISKOLC, MARTINTELEP, MARTIN-KERTVÁROS, REFORMÁTUS, EGYHÁZ, ÓVODA, ISKOLA, MINI BÖLCSI, MINI ÓVI, MAGÁN ÓVODA, OVI, CSANA, CSALÁDI NAPKÖZI, KERESZTYÉN, KERESZTÉNY, CSALÁD, NAPKÖZI, BABYSZITTER, BÉBISZITTER, GYERMEKFELÜGYELET, FELÜGYEL, VIGYÁZ, TANUL, OKTAT, PEDAGÓGUS, FEJLESZTŐ, LOGOPÉDUS, ÓPER, GYERMEK, BÖLCSI, BÖLCSŐDE, JÁTSZÓHÁZ, HOTEL, KISGYERMEK NEVELŐI ÁLLÁS, GONDOZÓHÁZ, JÁTSZÓTÉR, KEDVEZMÉNYES, ÓVODAPEDAGÓGUS, ÓVÓNŐ, TANÍTÓNŐ, ISKOLA ELŐKÉSZÍTŐ, FELKÉSZÍTŐ, SPECIÁLIS ELLÁTÁSRA SZORULÓ ÓVODÁSOK, PEDAGÓGIAI ASSZISZTENS, GYERMEK ÉS IFJÚSÁGFELÜGYELŐ, GYERMEKVÉDELEM, AU-PAIR, CSECSEMŐGONDOZÓ, CSODACSALÁD, HAGYOMÁNYŐRZŐ, NEMZETI, KREATÍV, GYERMEKNEVELŐ, DADUS, DADA, NYÁRI SZÜNET, NYÁRI TÁBOR,  ŐSZI SZÜNET, TAVASZI SZÜNET, BABY HOTEL, MONDÓKA, KISGYERMEKGONDOZÓI VÉGZETTSÉG, KISMAMAKLUB, KISMAMA KLUB, DAJKA, GYAKORLATTAL RENDELKEZŐ DIPLOMÁS ÓVODAPEDAGÓGUS, GYERMEKSZERETŐ, PEDAGÓGIAI ASSZISZTENS,